Lak og maling typer

Syrehærdende (SYR)

Vore standard materiale.

Materialet udmærker sig ved en god slidstyrke, der er meget velegnet til overflader, der udsættes for megen slid. De fleste danske køkkener og møbler er lakeret/malet med syrehærdende lak eller maling hos producenten. Prisen på syrehærdende produkter er rimelig.

 

Vi arbejder både med maling og lak.

 

Lakken findes i fire glansgrader: 20 mat, 40 halvmat, 60 halvblank og 80 blank. Da lakken er let gullig, egner den sig ikke til overlakering af maling, da den ændrer farven.

 

Maling leveres i glans 35 halvmat og 80 blank og kan tones i alle nuancer. Farven RAL 9005 Dybsort føres som standard i glans 20. Glans 20 er også standard på Montana reolens originalafarver. Nøjagtigheden af farvetoningen er som hos farvehandleren. Mindste toning er normalt 1 liter, dog er der mange hvide farver, der ikke kan tones i mindre end 3, 5 eller 10 liter. Der findes også glans 50. Da forskellen mellem 35 og 50 er meget lille har vi valgt ikke at føre det som en standardvare.

 

Både klarlak og farver gulner en smule. Efter at lakken er tør, afdamper der stadig en smule formaldehyd.

 

Syrehærdende materialer egner sig ikke til brug udendørs.

 

 

Polyurethan (PUR)

Vores eksklusive lakmateriale. Malingen coates (ovelakers) med klarlak, hvilket giver en ekstra slidstyrke, men gør prosessen dyr.

 

Lakken udmærker sig ved en utrolig slidstyrke, der er meget velegnet til overflader, der udsættes for megen slid. Da klarlakken er 100% transparent, er den særdeles velegnet til at benytte til overlakering af malingen – til en såkaldt tolagslakering, som på bilerne. Dette beskytter pigmenterne i lakken, hvilket giver en mindre sart og mere slidstærk lakering. Materialeprisen er noget højere end den syrehærdende.

 

Vi fører klarlakken i 4 glansgrader: 10 helmat, 25 mat, 40 halvmat og 95 helblank. Derudover kan vi højglanspolere, så overfladen næsten bliver som glas, man kan spejle sig i, også kaldet pianolak.

 

Malingen føres i glans 40 halvmat og kan tones i alle nuancer.

Nøjagtigheden af farvetoningen er som hos autolakereren, og der tones fra 0,1 liter og op. Pigmenterne i lakken er lysægte, så de gulner ikke. Når lakken er tør, foregår der ingen afdampning.

 

Polyurethan materialer kan også benyttes udendørs. Vær dog opmærksom på at det ikke er et træbeskyttelsesprodukt. Trænger der vand ind i træet er lakken ikke diffusionsåben, så vandet kan komme ud igen.

 

Vær opmærksom på at al maling og lak kan ridses. Det er kke så ridsefast som glas og højtrykslaminat. Jo flottere og mørkere overfladen er jo “hurtigere” ser man ridser i den.