Om maling af Montana

Sprøjtemaling af Montana reolsystem

 

Vi har mange års erfaring i at sprøjte Montana reoler, og har indgået et godt samarbejde med fabrikken om oplakering af brugte Montana dele.Vi er autoriserede af montana. www.montana.dk Se menuen Produkter – Refinish

Sådan gør vi

De fleste gamle Montana reoler er fra fabrikken lakeret med syrehærdende maling (nye er malet med vandbasseret maling).

Før vi sprøjter ny lak på, spartler vi stød og hakker ud og matsliber overfladen. Derefter påsprøjtes to gange syrehærdende lakfarve i den ønskede kulør. Denne behandling kan vi gøre for en pris der er ca. det halve af, hvad en ny reol koster.

 

Træfinér

Reoldele med en fineret overflade kan også lakeres. Hvis vi giver dem samme behandling, som de lakerede, vil der efter lakeringen være synlig struktur af træet. Er det birkefiner eller bøgefiner, vil der være meget lidt struktur, dog må man regne med, at der kan være små revner og sprækker i fineren, som ikke er blevet lukket af malingen. Der kan altså forekomme revner i lakken på grund af, at der er revner i fineren. Ønskes disse revner fjernet, skal de spartles og fladen skal slibes og lakeres igen. Mahogni finer er meget åben i overfladen, da der er mange porer i træet. Det kan ikke betale sig at få en mahogni fineret Montana del lakeret med lakfarve, så det ligner en ny del lakeret med lakfarve. Det er billigere at købe en ny. Vi kan sprøjte en gang lasurlak på, men overfladen vil stå med mange åbne porer, og strukturen i træet vil være meget tydelig.

 

Små rum

Det kan være svært at få lakken lige så flot som fabrikken inde i små rum. Når vi sprøjter lak ind i et rum i reolen, kan vi ikke se hvordan lakken lægger sig på overfladen da der er meget tilbageslag af sprøjtetåge, og fordi vi ikke kan se spejlrefleksen i overfladen.

Tilbud

Vi giver gerne uforpligtende et skriftligt tilbud på lakering af dine Montana reoler. Du skal blot udfylde tilbudsskemaet, så returnerer vi et tilbud i løbet af et par dage.

Hvis du synes det er lidt besværligt at fortælle os hvilke moduler du har kan du få hjælp på Montanas hjemmeside. Her er en oversigt over alle standardmoduler.

Du kan også downloade et tegneprogram fra Montanas hjemmeside.

 

Farveskift

Det kan godt lade sig gøre at skifte farve fra mørke farver til lyse farver, derimod er det ikke nemt at få en meget ren gul eller rød til at dække på andre farver end hvid. Når vi skifter farve på reolkasserne, kan vi ikke opnå samme resultat i samlingerne som fabrikken. På fabrikken lakeres reolkasserne før de bliver samlet; de er altså også lakerede på samlefladerne. Revnerne i samlingerne på en sort reol, der er sprøjtet hvid, vil altså have et mørkere udtryk end samlingerne på en fabrikslakeret hvid reol.

 

Afmonter

Inden reolerne lakeres, skal greb, hængsler og andet metal afmonteres. Løse hylder skal tages ud, og på skuffer skal frontpladen slås af og limes på igen efter lakeringen. Hvis du ikke selv vil slå fronten af skufferne, gør vi det gerne for dig. Vær opmærksom på at afmontering mv. ikke som standard er med i vores tilbud, da de fleste selv ønsker at gøre det.