Info om lakering af Arne Jacobsen stole

Afmontering

Før stolene sprøjtemales skal benene afmonteres. Hvis ikke afmonteringen er specificeret på ordren, forventer vi at det er gjort inden indlevering til os.

Hvis du har både 3107 “Syveren” og 3101 “Myren” så vær opmærksom på at benene ikke er ens.

Se hvordan man afmonterer stoleben.

 

Lakeringens holdbarhed

Stolen er lavet af krydsfiner. Tykkelsen er 1 cm. og der er 9 lag finer. Når træ ældes svinder det, det bliver altså mindre modsat åreretningen. I en krydsfiner kan træet ikke blive mindre, da det er limet sammen i lag med modsat åreretning. I stedet dannes der en masse usynligt fine revner i træet. Når man sidder på en formbøjet træfiner stol, bøjer fineren sig op til 5 mm. Denne bevægelse åbner og lukker svindrevnerne. Når vi maler stolene med en meget slidstærk og hård maling vil disse revner hurtigt slå op igennem den ny maling. Vi anbefaler derfor ikke at lakerer stole der er fra før 1980. Selv på stole efter 1980 er der risiko for at træet har revner.

Se foto af finerskade.

Se foto af lakrevner.

 

Dine Stole

Vi skriver dit kundenummer i bunden af stolene. Så er du sikker på at få dine egne stole igen.

 

Stole lakeret med klarlak

Hvis du har stole i bøgefiner, eller en anden træsort, skal du være opmærksom på at en farvet stol er mere sart, især når man stabler dem. Man ser hurtigere en skade i malingen, end i træet.

 

Polstrede stole

Stolene findes med tre typer polster. Fuldpolstret, sæderyg og sædepolster. Fritz Hansen polstrer de finerskaller der er finerfejl i. Fuldpolstrede stole kan ikke sprøjtemales, sædepolstrede stole kan.

Vi afmonterer det gamle polster. Hvis man ikke ønsker polster på igen skal klamphullerne spartles. Hvis man ønsker polster på igen er dette ikke nødvendigt.
Vær opmærksom på at benene ofte er monteret op gennem sædet på polstrede stole. Disse huller kan IKKE spartles, så det holder. Se foto af stole med afmonteret polster.

 

Transport

Efter lakering er det bedst at transporter stole uden ben på sædet af bilen med selen spændt om stolene.

 

Hynder mm.

Det kan være en meget god idé at beskytte den nye lak med en hynde. Det er en god måde at forhindre trykmærker og andre skader efter knapper og nitter.

Bestil hynder her: www.mosebo-co.dk