Info om lakering af døre

Afmontering

Før dørene lakeres, skal greb og nøgleblik afmonteres. Vi anbefaler, at dette gøres inden indlevering. Det er ikke nemt at transportere nylakerede døre med greb på.

 

Glasruder

Hvis der er glasruder i dørene, anbefaler vi, at de pilles ud inden lakering. Hvis dørene indleveres med glas i, bliver glasset afdækket inden lakering. Pris herfor fremgår af ordren. En afdækning er altid en dårligere løsning, da det ikke kan lade sige gøre at lave overgangen mellem lak og glas 100% perfekt.

 

Skruehuller

Huller bliver ikke lukket, med mindre vi får besked på at gøre det. De huller, der skal lukkes, skal mærkes med et stykke malertape. Prisen for lukning af huller fremgår af ordren.

 

Nøglehuller

Huller efter greb og nøglehuller anbefaler vi ikke at lukke med spartelmasse. Få en snedker til at sætte en træprop i hullet.

 

Hængsler og lås

Hvis man ønsker at få lakeret hængsler og lås, kan disse blive siddende på døren. Prisen for lakering af hængsler og lås fremgår af ordren. Ulempen ved at lade dem sidde er, at de ikke senere kan pilles af uden at beskadige lakeringen. Man kan også indlevere afmonterede hængsler (løse) og låse til lakering. Vær opmærksom på, at et afmonteret hængsel skal monteres samme sted på samme dør, da de kan være “justerde” i sin tid, da snedkeren monterede døren i karmen.

 

Mærkning

Det er vigtigt, at det er den samme dør, der kommer i samme dørhul. Derfor skal dørene mærkes. Mærk dem med spritmarker eller lignende i top eller bund. Vi skruer et beslag på top og bund, når vi maler dørene, så de kan dreje rundt. Så kan vi lakerer begge sider i en arbejdsgang.

 

Overfladetype

Vær opmærksom på at vores priser varierer alt efter, hvilken overfladetype dine døre har. Se overfladetyper.