Info møbler

Afmontering

Før møblerne behandles, skal al metal, der ikke ønskes malet, afmonteres. Hvis ikke afmonteringen er specificeret på ordren, forventer vi at det er gjort inden indlevering til os.

 

Glasruder

Hvis der er glasruder i møblerne anbefaler vi at de pilles ud inden lakering. Hvis emnerne indleveres med glas i bliver glasset afdækket inden lakering. Pris herfor fremgår af ordren. En afdækning er altid en dårligere løsning, da det ikke kan lade sige gøre at lave overgangen mellem lak og glas 100% perfekt.

 

Grebshuller og skruehuller

Huller bliver ikke lukket med mindre vi får besked på at gøre det. De huller der skal lukkes skal mærkes med et stykke malertape. Prisen for lukning af huller fremgår af ordren. Vi skelner mellem grebshuller (gennemgående) og skruehuller.

 

Lakering på 1 eller 2 sider

Normalt lakerer vi møbler på forsiden. Her mener vi alt det der kan ses når møblet står på gulvet. Evt. bagsider på skænke, skabe og lign bliver ikke malet. Låger hylder mv. lakerer vi på begge sider, men der er ikke noget til hinder for kun at lakere på én side.

 

Når vi sprøjter en plade vil sprøjtetågen trække rundt om pladen. Dette afsætter et tyndt lag sprøjtestøv. Det kan ses, og det mærkes som en ru overflade. For at undgå dette skal pladen afdækkes på bagsiden.

 

Overfladetype

Vær opmærksom på at vores priser variere alt efter hvilken overfladetype dine møbler har. Se overfladetyper.

 

Tips om bordplader

Hvis man synes, at den lakerede overflade på bordpladen er for sart, og for hurtigt bliver ridset, anbefaler vi, at man får en glarmester til at skære et stykke glas, man kan lægge på bordpladen. Glasset er sværere at ridse end lakken.

Man kan ikke se revnerne før man maler.

Efter påsprøjtning af maling ses revnerne tydeligt tæt på.

På lidt afstand ses renerne ikke.