Info om lakering af reoler

Afmontering

Før reolerne behandles, skal al metal afmonteres. Hvis ikke afmonteringen er specificeret på ordren, forventer vi at det er gjort inden indlevering til os.

 

Glasruder

Hvis der er glasruder i reolerne anbefaler vi at de pilles ud inden lakering. Hvis lågerne indleveres med glas i bliver glasset afdækket inden lakering. Pris herfor fremgår af ordren. En afdækning er altid en dårligere løsning, da det ikke kan lade sige gøre at lave overgangen mellem lak og glas 100% perfekt.

 

Grebshuller og skruehuller

Huller bliver ikke lukket med mindre vi får besked på at gøre det. De huller der skal lukkes skal mærkes med et stykke malertape. Prisen for lukning af huller fremgår af ordren. Vi skelner mellem grebshuller (gennemgående) og skruehuller.

 

Lakering på 1 eller 2 sider

Normalt lakerer vi reolkasser på forsiden. Her mener vi alt det der kan ses når kassen hænger på vægen. Låger hylder mv. lakerer vi på begge sider, men der er ikke noget til hinder for kun at lakere på én side.

 

Når vi sprøjter en plade vil sprøjtetågen trække rundt om pladen. Dette afsætter et tyndt lag sprøjtestøv. Det kan ses, og det mærkes som en ru overflade. For at undgå dette skal pladen afdækkes på bagsiden.

 

Overfladetype

Vær opmærksom på at vores priser variere alt efter hvilken overfladetype dine reoler har. Se overfladetyper.

 

Malede overflader

De fleste reoler vi sprøjtemaler er i forvejen malede. For at holde prisen i et acceptabelt niveau i forhold til at købe nye reoler, sætte vi altid slidtagen til at være “som ny”. Vi matsliber den eksisterende maling med fint sandpapir, synlige småhakker og ridser spartles, og til sidst påføre ny maling. Større skader bliver hermed ikke helt usynlige. Hvis de skal være det skal de grundes og mellemslibes, og hvis hele reolen skal det bliver det ofte lige så dyrt at male den gamle som at købe en ny.

 

Træ overflader

Vi maler en del Mistra reoler der er finnéret med bøgefinér. Det er ikke helt uproblematisk. Ofte er der små usynlige revner og sprækker i træet. Når vi så sprøjter maling på vil malingen ikke flyde sammen henover disse revner, på grund af overfladespændingen i væsken (malingen). Hvis man ikke “kan leve med det” er vi nødt til at spartle renerne efter at vi har sprøjtet første gang, mellemslibe og sprøjte en gang mere. Hvis hele reolen skal have denne tyr er det billigere at købe en ny. Alternativt kan vi nøjes med at gøre det på topplade, den der ses mest.

 

 

Man kan ikke se revnerne før man maler.

Efter påsprøjtning af maling ses revnerne tydeligt tæt på.

På lidt afstand ses renerne ikke.