Info om lakering af skabslåger

Afmontering

Før skabslågerne lakeres skal al metal afmonteres. Hvis ikke afmonteringen er specificeret på ordren, forventer vi at det er gjort inden indlevering til os.

 

Glasruder

Hvis der er glasruder i lågerne anbefaler vi at de pilles ud inden lakering. Hvis lågerne indleveres med glas i bliver glasset afdækket inden lakering. Pris herfor fremgår af ordren. En afdækning er altid en dårligere løsning, da det ikke kan lade sige gøre at lave overgangen mellem lak og glas 100% perfekt.

 

Grebshuller og skruehuller

Huller bliver ikke lukket med mindre vi får besked på at gøre det. De huller der skal lukkes skal mærkes med et stykke malertape. Prisen for lukning af huller fremgår af ordren. Store huller efter plastgreb der er sat ind i lågen eller igennem lågen anbefaler vi ikke at lukke med hverken træprop eller spartelmase. De vil være synlige i overfladen inden der er gået 1 år.

 

Mærkning

På nyere låger er det ikke nødvendigt at mærke dem for at de kan monteres same sted igen. Derimod er det vigtigt på gamle håndlavede snedkerlåger.

Lakering på 1 eller 2 sider

Normalt lakerer vi skabslåger på begge sider, men der er ikke noget til hinder for kun at lakere på én side. Når vi sprøjter en plade vil sprøjtetågen trække rundt om pladen. Dette afsætter et tyndt lag sprøjtestøv. Det kan ses, og det mærkes som en ru overflade. For at undgå dette skal pladen afdækkes på bagsiden.

 

Overfladetype

Vær opmærksom på at vores priser variere alt efter hvilken overfladetype dine låger har. Se overfladetyper.