Overfladetyper

Overfladetyper

Døre og skabslåger mm. findes med forskellige profiler i overfladen. Da der er forskel på hvor lang tid vi bruger på at slibe emnerne har vi valgt at beskrive overfladetypen ved hjælp af tre kategorier.

Plan

Overfladen er plan og glat. Der er ingen profiler. På kanter er der heller ingen profiler.

Profil

Der er profiler i overfladen og / eller på kanterne.

Fyldning

Lågerne eller dørene er opbygget med en ramme hvori der er en fyldning. Fyldning en har en frise i midten, og rammen har profiler i kanten ind mod fyldningen, og evt. også på yderkanten.

Info om overfladetyper

Når lågerne er farvede, er de tit sprøjtelakerede, hvis de da ikke er håndmalede. Har lågerne en overflade, der ser ud som træ, er det ofte træ. De fleste ældre plane låger er spånplade, hvorpå der er limet et tyndt lag træ, også kaldet finér. Overfladen er derefter sprøjtet med klarlak. I 70’erne begyndte man også at lave låger med en plasticoverfade. Plastoverflader kan være af mange forskellige kvaliteter, men vi kalder det alt sammen for laminat. Laminaten kan være ensfarvet, eller den kan se ud som træ, men man kan ofte fornemme, at det er plastic. Man ser også ofte at de store flader er fineret hvorimod kanterne er påsat tynde laminatlister.